Οι παλιές αγάπες, λέει ένα τραγούδι των Πυξ-Λαξ, πάνε στον παράδεισο, οι μεγάλες όμως... δεν πεθαίνουν ποτέ Κ.

30.4.08

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...



ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
· Μνήμη μάρτυρος Αργυρής.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
1825 : Ο Ελληνικός Στόλος, με αρχηγό το Ναύαρχο Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη πυρπολεί τον Τουρκικό Στόλο του Καπουδάν Πασά στη Μεθώνη.
1878 : Εκπνέει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλιά.
1897 : Υποχώρηση του στρατού μας στην Θεσσαλία.
1907 : Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης σκοτώνεται μέσα στο χωριό του στην Καλλιθέα της Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία 30 κομιτατζήδων.
1941 : Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα. Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου. Την ίδια μέρα αρχίζει η "μάχη της Κρήτης". Οι Γερμανοί διέθεσαν 315 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 60 δικινητήρια καταδιωκτικά, 240 στούκας, 270 μονοκινητήρια καταδιωκτικά και πάνω από 100 μεταγωγικά αεροπλάνα.
Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες ξενητεμένοι και φίλοι της Λιδορικιώτικης σελίδας , τελευταία μέρα σήμερα του Απρίλη , Πρωτομαγιά αύριο , το αποκορύφωμα της άνοιξης , της ομορφιάς της ζωής και της αναγέννησης της φύσης , η ελπίδα..ξαναγεννιέται το μαρτυράει και το πρασίνισμα , ολόγυρα , της κουρασμένης απ' το χειμώνα γης , χώρια που μας το θυμίζουν , τα γλυκόλαλα τ' αηδόνια στις ρεματιές και τα ρουμάνια , με το κελάιδημά τους , το μεθυστικό....τέτοιο καιρό αξίζει να πάρει κανείς ..σβάρνα τις ρεματιές , έτσι μόνο και μόνο να γευτεί αυτές τις ομορφιές , αυτά τα σπάνια δώρα της φύσης και της ζωής...τυχεροί όσοι έχουν τον τρόπο τους και ζουν στην παραδεισένια Ελληνική επαρχία , στα πανέμορφα χωριά μας , ευτυχείς...θνητοί..
Καλή σας μέρα αδέρφια , καλημέρα αγαπημένοι μας φίλοι ..
Απ' το Λιδορίκι με πολλή-πολλή Λιδορικιώτικη αγάπη.............Κ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: